top of page
  • Admin

Ključne značajke norme ISO 22000


ISO 22000 standard predstavlja međunarodni standard za upravljanje sigurnošću hrane u prehrambenoj industriji. Ovaj standard pruža okvir za razvoj, implementaciju, održavanje i poboljšanje sustava upravljanja sigurnošću hrane u prehrambenim organizacijama.


ISO 22000 standard se temelji na načelima sustava HACCP-a (Hazard Analysis and Critical Control Points) i uključuje zahtjeve za planiranje, dokumentiranje i provedbu sustava upravljanja sigurnošću hrane. Ovaj standard također obuhvaća zahtjeve za procjenu rizika i uspostavu mjera za upravljanje rizicima u prehrambenom lancu.


Ovaj standard je od izuzetne važnosti za prehrambenu industriju, jer osigurava da prehrambeni proizvodi budu sigurni za konzumiranje, što može pomoći u zaštiti zdravlja potrošača i smanjenju rizika od bolesti uzrokovanih hranom. Također može pomoći u poboljšanju kvalitete i učinkovitosti prehrambenih sustava u prehrambenoj industriji.


S obzirom na sve veću zabrinutost za sigurnost hrane, ISO 22000 standard je dobrodošao alat za organizacije koje žele poboljšati svoje sustave upravljanja sigurnošću hrane i osigurati sigurne i zdrave proizvode za svoje potrošače.


Certifikacija ISO 22000 koristi ponajprije Vama, Vašim zaposlenicima a zatim i Vašim potrošačima. Stvorite kratkoročni i dugoročni pozitivan učinak na uspjeh organizacije.

3 views0 comments

Comments


bottom of page