top of page
  • Admin

Koje su prednosti stjecanja ISO certifikata?

Zadovoljstvo kupaca, ali i svih ostalih zainteresiranih strana trebao bi biti glavni prioritet svake organizacije, a stjecanjem ISO certifikacije taj je cilj lakše ostvariti. ISO 9001 certifikat omogućit će organizaciji da se usredotoči na ključna područja poslovanja, a isto tako otkriva područja poslovanja u kojima je sustav neučinkovit i uzaludan.

Poboljšana izvedba zaposlenika

ISO certifikat omogućuje zaposlenicima implementaciju i razvoj metoda koji mogu pomoći u prepoznavanju i rješavanju problema i neučinkovitosti na radnom mjestu. Uspostavljeni procesi poslovanja nude manji rizik i veću učinkovitost rada zaposlenika što na kraju rezultira na poslovanje i imidž organizacije.

Poboljšana učinkovitost organizacije

Ispravno implementiran sustav kvalitete prema ISO 9001 standardu, fokusira se na dodjeli uloga i odgovornosti za različite procese u poslovanju. Takav pristup kontrole omogućava da ni jedan krajnji proizvod ili usluga ne može proći van sustava bez odgovarajućih kontrola kvalitete i zadovoljstva. Isto tako, omogućava i poslije prodajne aktivnosti koji su također ključni u razvijanju poslovanja.

Smanjenje rizika

ISO certifikacija omogućava poduzećima usredotočenje na budućnost i predviđanje potencijalnih rizika i opasnosti. Izrada i praćenje korektivnih mjera omogućava poduzećima da u svakom trenutku budu u stanju pripravnosti. Upravljanje kvalitetom štedi vrijeme, energiju i trud zaposlenika.

Poboljšano korisničko iskustvo

Poboljšanje zadovoljstva krajnjih kupaca često je glavni cilj svake organizacije. ISO 9001 traži od organizacije da uče od svojih kupaca kroz njihove želje i potrebe jer je zadovoljan kupac i stalan kupac.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, budite slobodni i kontaktirajte nas putem službenih kontakata.6 views0 comments
bottom of page