top of page
  • Admin

Učinkovito upravljanje energijom pomoću ISO 50001


Kako ljudi i tvrtke diljem svijeta postaju sve svjesniji potrebe za očuvanjem energije i zaštitom našeg okoliša, ISO 50001 certifikat postaje sve relevantniji u današnjem svijetu poslovanja.ISO 50001 je međunarodna norma koja utvrđuje zahtjeve za organizacije da uspostave učinkovit sustav upravljanja energijom. Definira zahtjeve koji će pomoći organizacijama da poboljšaju svoju energetsku učinkovitost, da povećaju energetsku učinkovitost te da smanje utjecaj na okoliš.


Svrha norme ISO 50001 je omogućiti organizacijama da uspostave sustave potrebne za poboljšanje energetske učinkovitosti kroz kontrolu korištenja i potrošnje energije. Implementacija ovog standarda ima za cilj dovesti do smanjenja emisija stakleničkih plinova i drugih povezanih utjecaja na okoliš i troškova energije kroz sustavno upravljanje energijom.


ISO 50001 primjenjiv je na sve vrste i veličine organizacija, bez obzira na njezine geografske, kulturne ili društvene uvjete. Ovaj standard ne postavlja posebne kvantitativne ciljeve, stoga svaka organizacija može postaviti vlastite ciljeve i načine kako će ih ispuniti. To znači da svaka organizacija može primijeniti ISO 50001 kako bi uspostavila osnovnu vrijednost i zatim poboljšala svoju energetsku učinkovitost brzinom koja odgovara njezinom kontekstu i mogućnostima.


Svaka organizacija implementacijom ISO 50001 standarda može:

  1. Smanjiti troškove i emisija ugljika

  2. Povećati energetsku učinkovitost

  3. Kvalitetnije upravljati energetskim resursima

  4. Prilagoditi prioritete potrošnje

  5. Stvoriti konkurentsku prednost i ugled na tržištu


Ako želite i Vi učinkovito upravljati energijom i efikasno se uskladiti sa zahtjevima norme ISO 50001, obratite nam se i saznajte sve potrebne informacije!

5 views0 comments

Comments


bottom of page