top of page

GIS vijesti

O novostima vezanim uz certificiranje, normizaciju i inspekciju zainteresirane strane obavještavamo putem naše službene web stranice.

Etički kodeks - zamjena hrvatske kune eurom

 

 

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je objavilo Etički kodeks pod sloganom „Svaki cent se broji, svaka kuna se računa“. Etički kodeks utvrđuje načine postupanja poslovnih subjekata u svrhu pouzdanog i transparentnog  uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, s ciljem stvaranja povjerenja i sigurnog okruženja za potrošače. Namijenjen je svim poslovnim subjektima koji posluju u izravnom odnosu s potrošačima. Potrošači će poslovne subjekte koji su pristupili Etičkom kodeksu moći prepoznati po naljepnici Etičkog kodeksa koja će biti istaknuta na svim poslovnim dokumentima i na web stranici poslovnih subjekata.

GIS d.o.o. se usvajanjem Etičkog kodeksa obvezuje na dvojno iskazivanje cijena u vremenskom razdoblju od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023. godine. Također, GIS se obvezuje da neće zlorabiti konverziju kune u euro kako bi podizao cijene svojih usluga na neopravdan i netransparentan način.  Preračunavanje cijena i svih ostalih novčanih iskaza obavljati će se po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 1€ = 7,53450 HRK.

18.08.2022.

Bez naslova.png

Koje su prednosti stjecanja ISO certifikata?

Zadovoljstvo kupaca, ali i svih ostalih zainteresiranih strana trebao bi biti glavni prioritet svake organizacije, a stjecanjem ISO certifikacije taj je cilj lakše ostvariti. ISO 9001 certifikat omogućit će organizaciji da se usredotoči na ključna područja poslovanja, a isto tako otkriva područja poslovanja u kojima je sustav neučinkovit i uzaludan.

Poboljšana izvedba zaposlenika

ISO certifikat omogućuje zaposlenicima implementaciju i razvoj metoda koji mogu pomoći u prepoznavanju i rješavanju problema i neučinkovitosti na radnom mjestu. Uspostavljeni procesi poslovanja nude manji rizik i veću učinkovitost rada zaposlenika što na kraju rezultira na poslovanje i imidž organizacije.

Poboljšana učinkovitost organizacije

Ispravno implementiran sustav kvalitete prema ISO 9001 standardu, fokusira se na dodjeli uloga i odgovornosti za različite procese u poslovanju. Takav pristup kontrole omogućava da ni jedan krajnji proizvod ili usluga ne može proći van sustava bez odgovarajućih kontrola kvalitete i zadovoljstva. Isto tako, omogućava i poslije prodajne aktivnosti koji su također ključni u razvijanju poslovanja.

Smanjenje rizika

ISO certifikacija omogućava poduzećima usredotočenje na budućnost i predviđanje potencijalnih rizika i opasnosti. Izrada i praćenje korektivnih mjera omogućava poduzećima da u svakom trenutku budu u stanju pripravnosti. Upravljanje kvalitetom štedi vrijeme, energiju i trud zaposlenika.

Poboljšano korisničko iskustvo

Poboljšanje zadovoljstva krajnjih kupaca često je glavni cilj svake organizacije. ISO 9001 traži od organizacije da uče od svojih kupaca kroz njihove želje i potrebe jer je zadovoljan kupac i stalan kupac.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, budite slobodni i kontaktirajte nas putem službenih kontakata.

16.08.2022.

Naš partnerski ITC Italija proširio svoje akreditacijske kodove te dodao nove akreditirane sheme - 02.07.2022.

Naša glavna partnerska tvrtka talijanski ITC dodao je nove akreditacijske kodove trenutnim akreditiranim shemama te jednu potpuno novu shemu: ISO/IEC 27001:2013. GIS kao glavni ITC partner za našu regiju (Hrvatska, Slovenija, BiH, Srbija, Albanija i Makedonija) oduševljen je ovim važnim vijestima. Prošireni opseg i nova akreditirana shema važne su za naše sadašnje i nove klijente. ITC je akreditiran od strane IAS akreditacijskog tijela koje je član IAF-a.

Izrezak_edited.jpg
ITC SRL_edited_edited.png
imageedit_4_3240232517.png
bottom of page