top of page
  • Admin

Rizici Cyber nesigurnosti



Kibernetički kriminal postaje sve unosniji za kriminalce jer sve više tvrtki implementira i u svom poslovanju koristi digitalna rješenja. S porastom broja napada sve više tvrtki trpi veliki financijski trošak. Cyber napadi se mogu razlikovati od hakiranja sustava i društvenih medija, phishing napada pa sve do zlonamjernih krađa identiteta i napada uskraćivanjem usluge. Prema IT Governance-u, poduzeću je potrebno u prosjeku 20 dana da se oporavi od prijevare krađe identiteta ili društvenog inženjeringa. Primjerice, takve krize britanske tvrtke košta oko 960 tisuća funti. Ali pritisak na tvrtke gomila se i od strane vlade, koja je sve stroža u pogledu pridržavanja zakona, poput Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR). To je dovelo do izricanja viših kazni za kršenja.


Kako biste to spriječili, potrebno je implementirati poboljšanu razinu sigurnosti u cijelom sustavu poslovanja kako biste zaštitili sve vrijedne informacije u skladu s najnovijim zakonima.


Jedan od načina da se to postigne je implementacija sustava upravljanja sigurnošću informacija, kao što je ISO 27001.


Prednosti ISO 27001 sustava uključuje:

1. Kontrole za zakonsku usklađenost

2. Povećana reputacija među novim i postojećim kupcima

3. Upravljanje rizicima

4. Smanjeni rizik od skupih kazni ili kazni

5. Kultura sigurnosti unutar vašeg poslovanja


Ako želite već danas započeti s zaštitom vrijednih poslovnih informacija, učinite to tako da nas nazovete na + 385 095 389 62 22 ili pošaljete upit putem službenih mail kontakta - office@gis-services.org



8 views0 comments
bottom of page