top of page

Zaštita podataka

Zaštita podataka

U nastavku Vas želimo obavijestiti o našoj politici privatnosti. Ovdje ćete pronaći informacije o prikupljanju i korištenju osobnih podataka prilikom korištenja naše web stranice. Pridržavamo se važećeg zakona o zaštiti podataka za Hrvatsku. Ovu izjavu možete preuzeti u bilo kojem trenutku na našoj web stranici.


Izričito ističemo da prijenos podataka na Internetu (primjerice u slučaju komunikacije putem e-pošte) ima sigurnosne nedostatke i ne može biti potpuno zaštićen od pristupa trećih osoba.

Korištenje kontakt podataka našeg impresiuma za komercijalno oglašavanje izričito nije poželjno, osim ako smo prethodno dali svoju pismenu suglasnost ili već postoji poslovni odnos. Pružatelj i sve osobe navedene na ovoj web stranici ovime se protive bilo kakvoj komercijalnoj upotrebi i otkrivanju njihovih podataka.
 
Službenik za zaštitu podataka:
Tihomir Tenjeri
Dravska 1A
33 405 Pitomača

Kontakt podaci:
Email:
  office@gis-service.org
Tel:
  +385 (0)95 389 6222


Osobni podaci

Možete posjetiti našu web stranicu bez davanja osobnih podataka. U mjeri u kojoj se osobni podaci (kao što su ime, adresa ili adresa e-pošte) prikupljaju na našim stranicama, to se čini koliko je to moguće na dobrovoljnoj bazi. Ovi podaci neće biti otkriveni trećim stranama bez Vašeg izričitog pristanka. Ukoliko je između Vas i nas uspostavljen ugovorni odnos, osmišljen ili modificiran u sadržaju, ili ako nam podnesete zahtjev, prikupljamo i koristimo osobne podatke od Vas, u mjeri u kojoj je to potrebno za te svrhe (podaci o zalihama). Prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke koliko je potrebno kako bismo Vam omogućili korištenje web stranice (podaci o korištenju). Svi osobni podaci bit će pohranjeni samo dok je to potrebno za navedenu svrhu (obrada vašeg zahtjeva ili izvršenje ugovora). U tom slučaju se uzimaju u obzir porezna i komercijalna razdoblja zadržavanja. Po uputama nadležnih tijela, u pojedinim slučajevima možemo dati informacije o tim podacima (podaci inventara), koliko je to potrebno za potrebe provođenja zakona, sigurnosti, ispunjavanja zakonskih obveza tijela ustavne zaštite ili Vojnog štita. Služba ili za provedbu prava intelektualnog vlasništva.

Izjava o privatnosti za Facebook dodatak ("Sviđa mi se")
Ova web stranica koristi dodatke od pružatelja usluge Facebook.com, koje osigurava tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Avenue, Palo Alto, CA 94304 u SAD-u. Korisnici naše web stranice na kojoj je instaliran Facebook dodatak (gumb “Sviđa mi se”), ovime se obavještavaju da će se dodatak spojiti na Facebook, što će se prenijeti u Vaš preglednik, tako da se plug-in na web stranici pojavi .
Nadalje, korištenje podataka na Facebook poslužitelj prosljeđuje se, koji sadrže informacije o posjetima Vaše web stranice na našu početnu stranicu. Za prijavljene korisnike Facebooka, to rezultira time da se podaci o korištenju dodjeljuju Vašem osobnom Facebook računu.
Čim aktivno koristite Facebook dodatak kao prijavljen Facebook korisnik (primjerice klikom na gumb “Sviđa mi se” ili korištenjem funkcije komentara), ti će se podaci prenijeti na Vaš Facebook račun i objaviti. To se može izbjeći samo odjavom sa svog Facebook računa.
Za dodatne informacije o korištenju podataka od strane Facebooka, pogledajte odredbe o zaštiti podataka na Facebooku na
  https://www.facebook.com/policy.php 


Pravila o privatnosti za uslugu web analitike Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja web stranice. Podaci koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose na Google-ov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Na ovoj web stranici Google će skratiti vašu IP adresu unutar država članica Europske unije ili u drugim državama ugovornicama Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima puna IP adresa bit će poslana na Google poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije za procjenu Vaše upotrebe web stranice, za sastavljanje izvješća o aktivnostima web stranice i za pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web stranice i korištenjem interneta operateru web stranice. IP adresa koju pruža Google Analytics kao dio Google Analytics neće se spojiti s drugim Google-ovim podacima. Možete spriječiti pohranu kolačića odgovarajućom postavkom softvera Vašeg preglednika; međutim, imajte na umu da ako to učinite, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice u najvećoj mogućoj mjeri. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje podataka od strane Googlea koje generira kolačić i koji se odnose na Vašu upotrebu web stranice (uključujući vašu IP adresu), kao i obradu ovih podataka od strane Googlea preuzimanjem dodatka preglednika dostupnog pod sljedeću poveznicu i instalirajte:
  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr


Izjava o privatnosti za uslugu Google Adsense web oglašavanja

Ova web stranica koristi Google Adsense, uslugu web oglašavanja tvrtke Google Inc., SAD (“Google”). Google Adsense koristi tzv. “kolačiće” (tekstualne datoteke) koji se pohranjuju na Vašem računalu i koji omogućuju analizu Vaše upotrebe web stranice. Google Adsense također koristi tzv. “Web beacons” (male nevidljive grafike) za prikupljanje informacija. Korištenjem web beacona mogu se bilježiti i prikupljati jednostavne radnje poput prometa posjetitelja na web stranici. Informacije koje generira kolačić i/ili web beacon o vašoj upotrebi ove web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenijete i pohranjene od strane Googlea na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google će te podatke koristiti za procjenu Vaše upotrebe web-mjesta u smislu oglašavanja, za sastavljanje izvješća o aktivnostima web-mjesta i reklama za operatere web-mjesta te za pružanje drugih usluga povezanih s aktivnostima web-mjesta i korištenjem interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama ako to zahtijeva zakon ili ukoliko treće strane obrađuju te podatke u ime Googlea. Google ni u kojem slučaju neće povezati Vašu IP adresu s drugim Google podacima. Možete spriječiti pohranu kolačića na Vaš tvrdi disk i prikaz web-pratilica odabirom "Ne prihvaćaj kolačiće" u postavkama preglednika (u MS Internet Exploreru, pod "Alati> Internetske mogućnosti> Privatnost> Postavke" u Firefoxu pod " Alati> Postavke> Privatnost> Kolačići”); Međutim, imajte na umu da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve značajke ove web stranice. Korištenjem ove web stranice pristajete na obradu podataka o Vama od strane Googlea na način i za gore navedene svrhe.


Pravila privatnosti za društvenu mrežu Google Plus

Ova web stranica koristi tzv. gumb "G +1" društvene mreže Google Plus kojom upravlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države ("Google"). Gumb se može prepoznati po znaku “G +1”. Ako ste registrirani na Google Plus, možete koristiti gumb "G +1" da izrazite svoj interes za našu web stranicu i podijelite sadržaj s naše web stranice na Google Plus. U tom slučaju, Google će pohraniti i informacije koje ste dali “G +1” za bilo koji naš sadržaj i informacije o stranici koju ste pogledali. Vaš "G + 1" može biti prikazan zajedno s vašim imenom (ako je primjenjivo i s fotografijom - ako je dostupno) na Google Plus u drugim Google uslugama, kao što je Google pretraživanje ili vaš Google profil.
Svrhu i opseg prikupljanja podataka te daljnju obradu i korištenje podataka od strane Googlea, kao i Vaša prava u tom pogledu i postavljanje opcija za zaštitu Vaše privatnosti, pogledajte Googleova pravila o privatnosti:
https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/


Izjava o privatnosti za značajke "Google remarketing" i "Sviđa mi se publika" tvrtke Google Inc.

Ova web-lokacija koristi značajku ponovnog marketinga ili "Slične publike" tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države ("Google"). To je sjajan način ciljanja oglašavanja s prilagođenim oglasima temeljenim na interesima kada posjetite druge web-lokacije na Google prikazivačkoj mreži. Značajka "Google remarketing" ili "Sviđa mi se publika" koristi takozvane "kolačiće", tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu i omogućuju analizu Vaše upotrebe web stranice. Ove tekstualne datoteke koriste se za bilježenje vaših posjeta i anonimnih podataka o korištenju web stranice. Osobni podaci se ne pohranjuju. Ako posjetite drugu web stranicu u takozvanoj "Google Prikazivačkoj mreži", možete vidjeti oglase koji će vjerojatno uključivati područja proizvoda i informacija kojima se prethodno pristupalo na našoj web stranici.
Funkciju "Google remarketing" ili "Sličnu publiku" možete spriječiti zaustavljanjem pohranjivanja kolačića tako da u skladu s tim postavite softver preglednika. Međutim, ističemo da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije ove web stranice. Također možete spriječiti prikupljanje podataka generiranih kolačićima i podataka vezanih uz web-stranicu od strane Googlea te obradu takvih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka preglednika dostupnog na sljedećoj poveznici:
  
https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=hr.
Također možete onemogućiti upotrebu kolačića trećih strana odabirom stranice za deaktivaciju Network Advertising Initiative pod
 
http://www.networkadvertising.org/choices/ nazovite i implementirajte daljnje informacije navedene u opt-outu. Googleova pravila o privatnosti o remarketingu s više informacija mogu se pronaći ovdje:  http://www.google.com/privacy/ads/ 


Pravila o privatnosti za "Google AdWords praćenje konverzija" tvrtke Google Inc.

Ova web stranica koristi značajku "Google AdWords praćenje konverzija" tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Američke Države ("Google"). Google AdWords praćenje konverzija koristi tzv. “kolačiće”, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje Vam omogućuju da analizirate Vašu upotrebu web stranice ako ste kliknuli na Google oglas. Kolačići vrijede najviše 90 dana. Osobni podaci se ne pohranjuju. Sve dok je kolačić valjan, Google i mi kao vlasnik web stranice možemo vidjeti da ste kliknuli oglas i došli do određene odredišne stranice (npr. stranica za potvrdu narudžbe, prijava na bilten). Ovi kolačići ne mogu se pratiti na više web-mjesta od strane različitih AdWords sudionika. Kolačić generira statistiku konverzije u Google AdWordsu. Ove statistike uključuju broj korisnika koji su kliknuli na jedan od naših oglasa. Osim toga, broji koliko je korisnika došlo na odredišnu stranicu koja je označena "oznakom konverzije". Međutim, statistika ne sadrži nikakve podatke koji vas identificiraju.
Možete spriječiti pohranu kolačića na Vašem tvrdom disku odabirom "Ne prihvaćaj kolačiće" u postavkama preglednika (u MS Internet Exploreru pod "Alati> Internetske mogućnosti> Privatnost> Postavke" u Firefoxu pod "Alati> Postavke> Privatnost" > Kolačići“); Međutim, imajte na umu da u ovom slučaju možda nećete moći u potpunosti koristiti sve značajke ove web stranice. Korištenjem ove web stranice pristajete na obradu podataka o vama od strane Googlea na način i za gore navedene svrhe. Za više informacija o tome kako Google koristi podatke o konverzijama i Googleova pravila o privatnosti, posjetite:
 
https://support.google.com/adwords/answer/93148?ctx=tltp ,  http://www.google.de/policies/privacy/


Politika privatnosti za korištenje usluge web-poruka twitter.com

Također smo integrirali uslugu slanja poruka putem weba twitter.com na našu web stranicu. To osigurava Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SAD. Twitter nudi tzv. funkciju “Tweet”. Dakle, možete objaviti poruke duge 140 znakova s poveznicama na web stranicu na njegovom vlastitom Twitter računu. Ako koristite funkciju “Tweet” na Twitteru na našim web stranicama, odgovarajuća web stranica bit će povezana s vašim računom na Twitteru gdje se može objaviti. Ovi podaci se također prenose na Twitter.
Nismo upoznati sa sadržajem prenesenih podataka i njihovom upotrebom od strane Twittera. Za više informacija pogledajte politiku privatnosti Twittera:
 
http://twitter.com/privacy
Twitter Vam nudi mogućnost postavljanja vlastitih postavki privatnosti na sljedećoj poveznici:
  http://twitter.com/account/settings .


Politika privatnosti za značajku XING Referral

U kontekstu komentara web stranica erTiese koristi funkcije tvrtke XING AG, Dammtorstraße 29-32, 20354 Hamburg, Njemačka. Svaki put kada je naša web stranica opremljena takvom funkcijom, to će uzrokovati da se preglednik koji koristite za povezivanje s XING poslužiteljima. Osobni podaci o posjeti našoj web stranici neće biti pohranjeni prema našem saznanju. XING također ne pohranjuje IP adrese i procjena ponašanja korisnika u vezi s korištenjem kolačića u vezi s “XING gumbom za dijeljenje” također se ne provodi.
Dodatne informacije o zaštiti podataka na "XING Share Button" možete pronaći pod:
  https://www.xing.com/app/share?op=data_protection


Pravo

Imate pravo u bilo kojem trenutku besplatno i bez odgađanja raspitati se o Vašim prikupljenim podacima. Imate pravo u bilo kojem trenutku opozvati svoju privolu za korištenje Vaših osobnih podataka s učinkom za budućnost. Za informacije obratite se davatelju pod kontakt podacima.

bottom of page