top of page
  • Admin

Važnost ISO 45001 standarda


Može li Vaša tvrtka biti usklađena sa zahtjevima ISO 45001 norme?


Ključna značajka norme ISO 45001 je da je osmišljena da pomogne svima, bez obzira na veličinu organizacije. Cilj ISO 45001 je smanjiti ozljede na radnom mjestu i bolesti na globalnoj razini, a tvrtke svih veličina mogu imati koristi od pro aktivnog pristupa navedenog u ISO 45001.


Je li Vam važno pokazati da je Vaša tvrtka u potpunosti usklađena?


ISO sustavi upravljanja dizajnirani su za pomoć organizacijama u stvaranju i provođenju najbolje prakse. Međutim, kako bi se potvrdila potpuna usklađenost i pokazala besprijekorna pouzdanost vanjskim stranama, certifikacija je apsolutno neophodna. Jednostavno praćenje standarda nije dovoljno da biste vanjskim stranama dokazali da ste usklađeni, morate održavati aktivnu certifikaciju. Certifikat ISO 45001 omogućit će drugim stranama da Vam vjeruju u postupanju prema najboljim praksama zdravlja i sigurnosti na radnom mjestu. Nakon što dobijete certifikat, svoju certifikaciju možete oglašavati i budućim klijentima i zaposlenicima, dajući im dodatno povjerenje u Vaše sposobnosti i napredno razmišljanje.


Je li Vam zaštita zaposlenika važna?


Standard koji je postavio ISO 45001 omogućuje vlasnicima poduzeća i najvišim organima da odrede koje zahtjeve treba ispuniti kako bi se osiguralo sigurno i pouzdano okruženje za njihove radnike i izvođače. Nakon što se ISO 45001 implementira, certifikacija koju je tvrtka koristila tako dokazuje da je tvrtka sigurna za zdravlje i rad njihovih zaposlenika.


Želite li dokazati predanost zdravlju i sigurnosti zaposlenika?


Usklađivanjem zahtjevima ISO 45001 standarda i stjecanje certifikata ISO 45001 pokazujete brigu za svoje radnike i njihovu sigurnost. Ovo je izazovan aspekt mnogih industrija, osobito ako posao uključuje velike fizičke izazove; rafinerije nafte, tvornice, skladišta jer moraju posvetiti veliku pažnju provedbi učinkovitih rješenja za sigurnost radnika i osigurati da, iako je posao po prirodi opasan – poduzeti sve potrebne korake kako bi radno mjesto bilo što sigurnije za zaposlenike.


Ako ste potvrdno odgovorili na prethodna pitanja, tada će certifikat ISO 45001 nedvojbeno dokazati da je Vašoj tvrtki stalo do interesa zaposlenika i njihove sigurnosti.


Za ostale informacije javite se na naše službene kontakte.

4 views0 comments

Comments


bottom of page